Οι διαφημίσεις στο Internet μπαίνουν πλέον στον αυτόματο πιλότο!

Στην αρένα του διαδικτύου η «επιβίωση» μιας ιστοσελίδας, η προσπάθεια για διάκριση από τον ανταγωνισμό, η παραμονή της σε υψηλές θέσεις στις προτιμήσεις των καταναλωτών είναι μια διαρκής μάχη, η οποία απαιτεί ευέλικτους και έξυπνους χειρισμούς. Η προώθηση και παραμονή ενός site στην πρώτη σελίδα των μηχανών αναζήτησης ή για να το θέσουμε διαφορετικά η βελτιστοποίηση ιστοσελίδας, δεν είναι απλά ένας «προτεινόμενος» τρόπος ανάδειξης της, είναι επιτακτική ανάγκη..

Online Διαφήμιση

Μια από τις σημαντικότερες μεθόδους προώθησης για την προσέγγιση νέου κοινού είναι η online διαφήμιση. Σε αντίθεση με την παραδοσιακή έχει τη δυνατότητα να σας φέρει σε επαφή με ανθρώπους σε περιοχές που δε θα μπορούσατε να πλησιάσετε στο παρελθόν. Η online διαφήμιση λειτουργεί σε μεγάλο βαθμό με το μοντέλο pay-per-click (PPC). Με βάση αυτό όταν κάποιος αναζητά κάτι σε μια μηχανή αναζήτησης (πχ, Google, Bing κλπ) και κάνει κλικ πάνω σε μια διαφήμιση τότε και μόνο ο διαφημιζόμενος χρεώνεται το σχετικό ποσό.
Μια τέτοια καμπάνια χρειάζεται προσεκτική σχεδίαση και διαχείριση από έναν ειδικό σε αυτό τον τομέα, όσον αφορά τις λέξεις κλειδιά (keywords) που θα χρησιμοποιηθούν, τη σχετικότητά τους, την αποτελεσματικότητά τους, τις λέξεις κλειδιά του ανταγωνισμού, το κόστος τους αλλά και την εξέλιξη της καμπάνιας στη διάρκεια του χρόνου για μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητάς της.

”Google” Αυτό τα λέει όλα!!

Αν δεν είστε στην πρώτη σελίδα, ο ανταγωνισμός θα τρίβει τα χέρια του. Συνεπώς, η εμφάνιση της ιστοσελίδας σας δεν μπορεί να βασίζεται μόνο στην ορθή χρήση και εντοπισμό των λέξεων – κλειδιά. Αυτό που χρειάζεται είναι μια σειρά ενεργειών για την προώθηση ιστοσελίδων ή αλλιώς βελτιστοποίηση ιστοσελίδων για τις μηχανές αναζήτησης!

Κόστος σύμφωνα με τα πραγματοποιημένα clicks

Οι Pay Per Click καμπάνιες (κόστος σύμφωνα με τα πραγματοποιημένα clicks) είναι ένας τρόπος διαφήμισης σε συγκεκριμένες λέξεις επί πληρωμή. Ουσιαστικά είναι μία μέθοδος παράκαμψης των οργανικών αποτελεσμάτων του Google ώστε το site να εμφανιστεί στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων, σε λέξεις που θα ήταν πάρα πολύ χρονοβόρο και δύσκολο να βρεθεί χωρίς να πληρώσει.

Παραδείγματος χάρη εάν κάποιος ψάξει στο google με την λέξη «website» τα αποτελέσματα αναζήτησης θα είναι κυριολεκτικά σχεδόν 1 δισεκατομμύριο. Επειδή λοιπόν είναι σχεδόν αδύνατον για ένα site να βρεθεί στα πρώτα 10 αποτελέσματα από τα 1.000.000.000, ο ιδιοκτήτης του site μπορεί να δημιουργήσει μια καμπάνια adwords, και να διαφημίζεται στην πρώτη σελίδα αποτελεσμάτων της συγκεκριμένης λέξης πληρώνοντας μόνο για όσους τελικά πατήσουν πάνω στην διαφήμιση του και καταλήξουν στο site του.

Το θετικό της διαφήμισης αυτής είναι ότι πληρώνετε μονάχα όταν πατήσουν πάνω στην διαφήμιση σας και καταλήξουν στο site σας, καθώς επίσης είναι στοχευμένη διαφήμιση βάση διαφόρων κριτηρίων, ηλικία χρήστη, χώρα καταγωγής, ενδιαφέροντα κ.α.

Η διαχείριση της καμπάνιας έχει κυμαινόμενο κόστος που εξαρτάται από τον δικό σας προϋπολογισμό (budget) που θα διαθέσετε, το μέγεθος της καμπάνιας και τον ανταγωνισμό.